Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία: 6944 77 55 85 - 210 67 49 869
Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία:
6944 77 55 85 - 210 67 49 869

COVID-19

COVID-19


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

SARS-CoV-2

Στην επικαιρότητα έχει έρθει η ικανότητα των ιών να επιβιώνουν από λίγες ώρες και ίσως μέχρι και ημέρες στα άψυχα αντικείμενα, καθώς τόσο ο κορωνοϊός Covid-19 όσο και η εποχιακή γρίπη μολύνουν και αρρωσταίνουν ολοένα περισσότερους ανθρώπους.

Νέος Κορωνοϊός

Πρόκειται για ένα νέο στέλεχος Κορωνοϊού που διαφέρει από τον SARS-CoV, τον Κορονοϊό που προκάλεσε την επιδημία SARS το 2003, αλλά και από τους υπόλοιπους κορωνοϊούς που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα από τον άνθρωπο. Ο νέος κορωνοϊός (MERS-CoV) απομονώθηκε για πρώτη φορά από ασθενείς με σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, στην Αραβική Χερσόνησο, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Λόγω του περιορισμένου μέχρι σήμερα αριθμού των κρουσμάτων, δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές πληροφορίες όσον αφορά την πιθανή πηγή έκθεσης, τον τρόπο μετάδοσης, το κλινικό φάσμα της λοίμωξης και τη διάρκεια της περιόδου επώασης.

Οι Κορωνοϊοι προσβάλουν τα ζώα, αλλά κάποιοι από αυτούς προσβάλουν και τον άνθρωπο. Σπάνια στελέχη που προσβάλουν τα ζώα μπορεί να μεταδοθούν στον άνθρωπο με εξαίρεση τον ιό MERS, τον ιό SARS και τώρα τον ιό Covid-19.

Προστασία από τον Κορωνοϊό COVID-19

Καθοδόν και μετά την επέλαση του Κορονοϊού COVID-19, η Βιοπροστασία ήταν και είναι οργανωτικά έτοιμη να αντιμετωπίσει με μικροβιακή απολύμανση υψηλού βαθμού ευαίσθητους χώρους.

Με ψεκασμούς χαμηλής πίεσης, με συσκευές ULV υπέρμικρου όγκου εκνέφωσης και με νεφελοψεκασμούς.

Με εγκεκριμένα σκευάσματα από τον ΕΟΦ και με τα δελτία ασφαλείας τους για την χρήση τους, καθώς και την πιστοποίηση για την αποτελεσματικότητά τους, ούτως ώστε  να απαλλαγεί ο χώρος άμεσα από το μικροβιακό φορτίο των ιών, μικροβίων και βακτηρίων.

Από την γρίπη A H1 N1, H5 N1, H7 N7, H7 N9, γρίπη των πτηνών A H5 N8, μέχρι σήμερα στον  SARS-COV-2 – Covid-19.

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε μέρα με τη μέρα στη Bioprostasia, εδώ και είκοσι χρόνια, με τους επιστήμονές μας, χημικούς, γεωπόνους και επόπτη υγείας. Να βοηθήσουμε στην ιδιωτική και δημόσια υγεία, σε οικιακούς, δημόσιους χώρους, χώρους εργασίας, σε δήμους, σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, υπουργεία, πρεσβείες, γραφεία κ.λ.π.