Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία: 6944 77 55 85 - 210 67 49 869
Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία:
6944 77 55 85 - 210 67 49 869

Μύκητες-Υγρασία-Μούχλα-Οσμές

Βιοκαθαρισμοί

Οι μύκητες αποτελούν ένα ξεχωριστό από τα 5 έμβιων όντων που περιλαμβάνει μονοκύτταρους ή πολυκύτταρους.

Οι μύκητες εμφανίζουν τεράστια ποικιλία και υπάρχουν παντού. Οι περισσότεροι ανευρίσκονται στο και τα και διατρέφονται από οργανικά συστατικά ζώντων ή νεκρών οργανισμών γι’ αυτό και θεωρούνται το «βιολογικό εργαστήριο αποδόμησης των οργανικών ουσιών».

Βιοποικιλότητα

Τα διάφορα είδη μυκήτων ποικίλλουν από τους χρήσιμους για τον άνθρωπο ζυμομύκητες έως τους παθογόνους έως και τα γνωστά εδώδιμα. Πάντως, από τα 50.000 – 250.000 είδη μυκήτων που έχουν περιγραφεί, λιγότερα από 300 έχουν συσχετισθεί με νόσο στον άνθρωπο.

Άνθρωπος και Μύκητες

Ο μύκητας Penicillium notatum παράγει μια ουσία, την πενικιλλίνη, το πρώτο αντιβιοτικό που ανακαλύφθηκε. Το ανακάλυψε ο Άγγλος γιατρός, ο οποίος, ενώ έκανε πειράματα με βακτήρια, πρόσεξε ότι σε μία καλλιέργεια τα βακτήρια που αναπτύχθηκαν σε ένα μέρος όπου αναπτύχθηκε μια «μούχλα». Η παρατήρηση αυτή του κίνησε το ενδιαφέρον. Ερεύνησε με μεγάλη προσοχή τον μύκητα αυτό. Τα σπόρια του ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε, έδιναν την εντύπωση πινέλου και έτσι ο μύκητας ονομάστηκε Penicillium.

 

Υγρασία-Μούχλα-Οσμές

Για την εξάλειψη της υγρασίας, οσμής, μούχλας, που διεισδύει ακόμα και μέσα στους τοίχους χρήση ACTIVO 12.000mg γεννήτρια όζοντος μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.