Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία: 6944 77 55 85 - 210 67 49 869
Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία:
6944 77 55 85 - 210 67 49 869

Καταπολέμηση Τρωκτικών

Για την καταπολέμηση των τρωκτικών εφαρμόζουμε πρόγραμμα μυοκτονίας με τα πλέον σύγχρονα εγκεκριμένα τρωκτικοκτόνα σκευάσματα τοποθετημένα σε δωλοματικούς σταθμούς ασφαλείας για μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα και προστασία από καιρικές συνθήκες.

Τα διάφορα είδη ποντικών μεταφέρουν ασθένειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε αποθηκευμένα τρόφιμα, σε φρούτα, λαχανικά, ακόμη και σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Επίσης μολύνουν το χώρο με τα περιττώματά τους και τα ούρα τους τα οποία είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.

 

 

Το σύνδρομο Weil

Προκαλείται από το βακτήριο Leptospira. Αυτό το βακτήριο μπορεί να εντοπιστεί στα νεφρά του 50% των μεγάλων ποντικιών και αποβάλλεται με τα ούρα τους.

Η Σαλμονέλωση είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τα βακτήρια της σαλμονέλας. Μπορεί να μεταδοθεί από τα περιττώματα των τρωκτικών τα οποία μπορούν να μολύνουν την ανθρώπινη τροφή ή το νερό ή μπορούν να μεταδοθούν παθητικά από τα τρωκτικά στους ανθρώπους. Η σαλμονέλα είναι ένας τύπος τροφικής δηλητηρίασης, η οποία μπορεί να προκαλέσει οξεία γαστρεντερίτιδα, πονοκέφαλο, πυρετό, εμετό.

Υπάρχουν πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα τρωκτικά στον άνθρωπο, όπως παλιότερα ήταν η πανώλη που μεταφερόταν με τους ψύλλους, ο ενδημικός τύφος ή ο πυρετός του δήγματος που προέρχεται από το δάγκωμα του ποντικού. Τα ποντίκια μπορούν επίσης να μεταφέρουν ψύλλους, ακάρεα, ψείρες και τσιμπούρια στο χώρο σας.

Το πρόγαμμα μυοκτονίας που θα σας προτείνει η εταιρεία μας μετά από μελέτη που θα γίνει στον χώρο σας μπορεί να αποσοβήσει οριστικά τους παραπάνω κινδύνους από την παρουσία των τρωκτικών.

RATTUS NORVEGICUS

Νορβηγικός αρουραίος, αρουραίος των υπονόμων. Το τρίχωμα είναι σκληρό και πυκνό. Από πάνω καφετί και λίγο διάσπαρτο μαύρο. Από κάτω γκρι προς κιτρινόλευκο. Είναι παμφάγος. Αρέσκεται περισσότερο στο κρέας. Διάρκεια ζωής 9-12 μήνες, νεογνά από 8-12 γέννες το έτος 7 φορές.

RATTUS – RATTUS

Αρουραίος στέγης (αρουραίος των πλοίων ή μαύρος αρουραίος). Είναι πολύ ευκίνητος δραστήριος αναρριχητής. Μπορεί να κολυμπά, όχι όμως φιλικός στο νερό. Ζει από 9-12 μήνες, νεογνά από 6-10 γέννες το έτος 7 φορές.

MUS MUSCULUS

Οικιακό ποντίκι. Είναι λεπτό, μικρό, 15 γραμμαρίων. Το χρώμα του είναι ανοικτό καφετί προς ανοικτό γκρίζο. Προτιμά σπόρους σιτηρών αλλά τσιμπολογά διάφορες τροφές. Διάρκεια ζωής 9-12 μήνες, νεογνά 5-6 γέννες το έτος 8 φορές.