Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία: 6944 77 55 85 - 210 67 49 869
Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία:
6944 77 55 85 - 210 67 49 869

Ακάρεα

Ακάρεα Οικιακής Σκόνης

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο της αλλεργίας στη σκόνη. Είναι μικροοργανισμοί με οκτώ πόδια και τα περιττώματά τους όταν εισπνέονται, προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα καί / ή βρογχικό άσθμα. Τρέφονται με την πιτυρίδα του ανθρώπου και θέλουν υγρασία για να αναπτυχθούν. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος.

Ακάρι Ψώρας

Το ακάρι αυτό έχει παγκόσμια διασπορά. Το θηλυκό ανοίγει στοά κάτω από την επιδερμίδα που μπορεί να φτάσει μέχρι τα τρία εκατοστά μήκος και εκεί μέσα τοποθετεί τα αυγά του. Το θηλυκό παράγει 35-50 αυγά σε διάστημα δύο μηνών παραμένοντας μέσα στη στοά. Οι προνύμφες περπατούν επάνω στην επιδερμίδα όπου και μεταμορφώνονται σε νύμφες και στη συνέχεια σε τέλεια άτομα. Τα σημεία του σώματος στα οποία γίνεται η προσβολή είναι κυρίως μεταξύ των δακτύλων των χεριών, οι βουβωνικές χώρες, τα γεννητικά όργανα, ο θώρακας, τα πόδια.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Το CIMEX ERADICATOR, δεν χρησιμοποιεί χημικά αλλά καταπολεμεί τα έντομα και τα μικρόβια  με τη χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού έως 180°C, αφαιρώντας παράλληλα και όλες τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο.Η συσκευή χρησιμοποιεί σαν μόνο αναλώσιμο το νερό, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος εφαρμογής. Μέσα στο λέβητα της Cimex Eradicator, το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Ο ατμός μέσω ενός μονοσωληνίου συστήματος φθάνει στο ακροφύσιο τροφοδοσίας, όπου υπάρχει μια ειδική συσκευή ελεγχόμενης εκτόνωσης που είναι σε θέση:
1. Να παράγει Υπέρθερμο ατμό έως 180°C
2. Να μειώνει το επίπεδο της υγρασίας στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.
Το χαμηλό ποσοστό υγρασίας είναι ιδανικό και ασφαλές για την καταπολέμηση ακάρεων από έπιπλα και στρώματα.Ο υπέρθερμος ατμός, που δημιουργείται από την συσκευή Cimex Eradicator, είναι ικανός να εξαλείψει όλα τα αυγά καθώς και τις κινητές μορφές του εντόμου  με μία εφαρμογή.
Η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού είναι αρκετά ισχυρή και διεισδύει αποτελεσματικά σε ρωγμές και σχισμές , ή μπορεί να περάσει μέσω ενός ή δύο στρωμάτων  υφάσματος χωρίς να εκδιώξει τους κοριούς και να τους διασπείρει στους γύρω από το δωμάτιο χώρους .Η σωστή απόσταση ψεκασμού είναι να κρατάμε το ακροφύσιο σε μια απόσταση 5-6 cm από την επιφάνεια εφαρμογής, και να το κινούμε με ταχύτητα περίπου 10 cm/sec .
Σε αυτές τις συνθήκες, η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού λειτουργεί ως μία  “θανατηφόρος  ακτίνα” , θανατώνοντας τα έντομα και τα αυγά τους. Στο πραγματικό “κυνήγι κοριού” , θα πρέπει να  γίνεται εφαρμογή ατμού σε όλες τις περιοχές με εμφανή ίχνη της μόλυνσης και στις περιοχές όπου υπάρχει υποψία φωλιάς , ακόμη και αν είναι δύσκολο να το διαπιστώσουμε οπτικά . Το ακροφύσιο μπορεί να είναι εφοδιασμένο με δύο εξαρτήματα για να επικεντρώνεται η ροή , μειώνοντας το πλάτος  και έτσι να αυξάνεται η ισχύς  διείσδυσης . Η χρήση τους συνιστάται σε όλες τις ιδιαίτερες καταστάσεις στις οποίες η κανονική ροή ξηρού υπέρθερμου ατμού, δεν μπορεί πάντα να διεισδύσει αρκετά βαθιά . Το ” ευθύ ” εξάρτημα είναι αυτό που χρησιμοποιείται συνήθως, ενώ το “κεκαμένο ” εξάρτημα χρησιμοποιείται πιο σπάνια , μόνο για δύσκολα προσβάσιμα σημεία .