Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία: 6944 77 55 85 - 210 67 49 869
Άμεση Τηλεφωνική Επικοινωνία:
6944 77 55 85 - 210 67 49 869

Απώθηση Ερπετών

Η απώθηση φιδιών επιτυγχάνεται με σκευάσματα τα οποία περιέχουν κοκκώδη μορφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απωθεί από τον ευρύτερο χώρο μας όλα τα ψυχρόαιμα ερπετά.

Πριν την απώθηση φιδιών, γίνεται επίσκεψη στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας ή του επαγγελματικού χώρου, για να εντοπίσουμε τι είναι αυτό που τα προσελκύει. Ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ολοκληρωμένη φιδοαπώθηση.

Αποφεύγουμε να αφήνουμε εκτεθειμένες τροφές για τα κατοικίδια ζώα, που μπορούν να προσελκύσουν τρωκτικά, ποντίκια, αρουραίους, αρθρόποδα, γρύλους, ακρίδες, σαρανταποδαρούσες, τα οποία αποτελούν τροφή για τα φίδια και η παρουσία τους θα τους κινήσει το ενδιαφέρον.

Απαλλάσσουμε τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου από σωρούς αντικειμένων (πέτρες, ξύλα για το τζάκι), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρυψώνες για τρωκτικά και έντομα, και στη συνέχεια των ερπετών. 

Επίσης φράζουμε όλες τις εξωτερικές τρύπες, σχισμές, κ.λ.π. και τέλος αποφεύγουμε να δημιουργούμε υγρό και δροσερό περιβάλλον την καλοκαιρινή περίοδο, όταν έχουμε την υποψία ότι υπάρχει πρόσβαση φιδιών.

Όταν σε έναν εξωτερικό χώρο γίνεται απεντόμωση και μυοκτονία σε δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας, μπορεί να μη χρειαστεί φιδοαπώθηση.

Η φιδοαπώθηση γίνεται σε δύο εφαρμογές:

  1. Στη πρώτη φάση τοποθετείται το απωθητικό, στα σημεία που εντοπίστηκαν κατά την επίσκεψη μας στο χώρο σωροί από ξύλα για το τζάκι, πέτρες ή άλλα υλικά, σε πυκνή βλάστηση, σε σκιερά και δροσερά σημεία, περιμετρικά του οικιακού ή επαγγελματικού κτιρίου.
  2. Στη δεύτερη εφαρμογή πλέον τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσαμε, μας διασφαλίζουν την εγκατάλειψη του χώρου από τα φίδια σε διάστημα 7-10 ημερών και συνεχίζουμε την φιδοαπώθηση πλέον στην περίφραξη του οικοπέδου. Η μη σωστή χρήση του φιδοαπωθητικού σκευάσματος, μπορεί αντί για απώθηση να επιφέρει εγκλωβισμό του φιδιού.